18 січня в нашій школі пройшов «урок мужності», вшановуючи героїв України, що захищали і захищають державний суверенітет та цілісність України від агресора, для учнів 10-го класу обговорити книгу Б. Білика та Т. Гриненко  «Героями не народжуються», надану Всеукраїнським народним благодійно-патріотичним проєктом «Мій дім – Україна».

    Захід провели працівники Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, відділу соціокультурної діяльності молоді Бережна Олександра Максимівна та Криловська Оксана Аліківна та зазначили, що у виданні багато фотографій і зібрано матеріали про учасників бойових дій — уродженців не лише Миколаївщини, а й всієї України, які за проявлені мужність і відвагу в боротьбі з лютим ворогом нагороджені найвищими державними нагородами, більшість із них, на жаль, посмертно.

   Бібліотекарі, на прикладі з однієї історії, закликали школярів, коли вони прочитають про кожного героя, написати свої враження чи вірш, або намалювати, щоб потім видати їх окремою збіркою. Звертаючись до молодого покоління, згадали про їх однолітка, 18-річного Андрія Снітка (позивний Хома), нагородженого посмертно званням Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Також представили учням сторінку віртуального меморіалу «2014 - ... Герої Миколаївщини: пам’ятаймо!»: фотографії, біографії, нагороди, бібліографічні посилання, вшанування пам’яті в рідному місті, селі кожного загиблого нашого земляка, яка з 2015 наповнюється нажаль.  

      Ця книга — вічний пантеон глибокого пошанування усіх Героїв України.

    Присутні на заході вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання і висловили щирі слова поваги і подяки автору.

       Висловлюю вдячність за співпрацю вчителю Мамедову Айдину Ульвійовичу, який викладає предмет Захист Вітчизни за спільну роботу та нашим колегам Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу