Добрий день мої читачі. Я за вами скучила, сподіваюсь, що за цей складний місяць війни, все ж таки  читали книжки. Читаючу націю не перемогти.

      Кожного року,  наприкінці березня, розпочинається Тиждень дитячої та юнацької творчості, нажаль цього року він пройде не так як завжди. Але традиції не треба змінювати, тож пропоную вам долучитись до цієї гарної справи – читання. Хто читає - той ПЕРЕМАГАЄ!

І так, з чого все почалось…

Історія свята

      Дата організації Тижня дитячої книги відраховується від 1943 року, коли письменник Лев Тоні запропонував влаштувати для московської дітвори веселе свято читання. Захід було вирішено провести в Будинку Союзів, надавши для маленьких гостей Колонний зал. Взяти участь в бесіді з хлопцями відгукнулися багато письменників. Вони розповідали про те, як пишуться твори і народжуються герої. По закінченню слухання всім хлопцям вручили пам'ятні подарунки - книги.

      І хоча точкою відліку Книжкових тижнів вважається повоєнний час, але вже в двадцятих роках минулого століття працівники бібліотек влаштовували для своїх маленьких відвідувачів різні веселі заходи. Так, в 1928 році було проведено хід хлопців з барвистими плакатами, на яких були зображені герої улюблених дитячих книжок. На наступний рік в столиці була організована акція, спрямована на підтримку дитячої літератури.

       Для підростаючого післявоєнного покоління було важливе спілкування з мудрими письменниками, які дарували їм казку і віру в світле майбутнє. Було зрозуміло, що одного дня для такого цікавого події було мало, тому на наступний рік Книжчині свята була присвячена ціла тиждень.

      В кінці 50-х років XX століття Тиждень дитячої книги після святкового відкриття в столиці стала їздити по всьому Радянському Союзу з метою масової популяризації читання серед школярів. Живе спілкування зі знаменитими письменниками, такими як К. Чуковський, А. Барто, С. Маршак, М. Пришвін, надихало хлопців на творчість і пізнання нового.

      У складні 90-ті роки минулого століття інтерес до книг став згасати, відбулася криза книговидання. Але завдяки ентузіазму бібліотекарів Книжчині тиждень не пішла в минуле, а продовжує радувати маленьких гостей цікавими новинками і веселими конкурсами.

      Шкільна бібліотека пропонує вам прочитати вірш про Україну, мир, родину, намалювати малюнок до книжку, яку ви останній раз читали, зробити відео на пару хвилин про книжку, яку б ви порекомендували своїм одноліткам та поділились цим в соцмережах або присилайте на електрону пошту шкільної бібліотеки mediagramotnost45@gmail.com

     


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу