1 вересня 2022 року 

190-й день війни Росії проти України

1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань, але в цьому, 2022 році, уроки в школах і вишах проходитимуть в умовах воєнного стану, і установи будуть працювати при підвищених вимогах з безпеки.

На привеликий жаль починається не так, як ми звикли святково. Але ми вільна країна та сильні духом, тому Перемога буде за нами.

Хочу привітати наших учнів, вчителів та батьків, особливо першокласників, які так готувалися до школи, мріяли, як їхні діточки сядуть за парти…

Ось і настав цей день. 1 вересня - День знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам'ятався довгоочікуваними добрими зустрічами, новими цікавими знайомствами. Й нехай у школах на перервах звучить дзвінкий сміх, а не сигнали повітряної тривоги на уроках. Високих оцінок, безпечного навчання, легких контрольних, цікавих уроків та домашки, вірних друзів, з якими все, що вже було сказано, легко здійсниться! Слава Україні!

1 вересня - День знань. Єдиної дати для початку нового навчального року в світі не існує, адже кожна країна встановила для цього різний час. В Україні це - перший осінній день. Оскільки в українському суспільстві прийнято до освіти ставитися дуже шанобливо, було запроваджене свято - День знань. Сьогодні воно пов'язане з осінню, але навіть в Україні так було не завжди. У наших нащадків слов'ян дитину виховували так, щоб вона могла фізично працювати, протистояти природним стихіям. Спочатку вчителькою була мама. А після 7 років кожного малюка залучали до певної роботи, щоб розвивати у нього навички.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу